Få misbruget ud af dit liv efter et ophold på et misbrugscenter

//Få misbruget ud af dit liv efter et ophold på et misbrugscenter

Få misbruget ud af dit liv efter et ophold på et misbrugscenter

Hvis du i det daglige lægger mærke til, om et familiemedlem, en kollega eller en af dine venner er begyndt at ændre adfærd, er der visse faresignaler, du skal tage særdeles alvorligt. Det kan være, at din før så punktlige og pligtopfyldende kollega er begyndt at udeblive fra jobbet, møder for sent, eller er usoigneret og leverer en ringe indsats.

Det kan være en nær ven, som ikke besvarer dine opkald, eller har trukket sig helt tilbage fra resten af omverdenen. Eller din ægtefælle virker, som om han eller hun har hemmeligheder, og holder en masse skjult for dig. For ofte er disse adfærdsmønstre tegn på, at vedkommende kæmper med en afhængighed, som har udviklet sig til et decideret misbrug. Og det ses ikke sjældent at hemmelighederne handler om hele familiens økonomi og eksistens grundlag.

Hvad gør jeg, hvis en af mine nærmeste er ramt af et misbrug?

Det øjeblik, du opdager, at der er et afhængigheds relateret misbrug på spil, er det om at handle så hurtigt som muligt. Et misbrug forsvinder nemlig ikke af sig selv, men har der imod en tendens til at udvikle sig til det værre. Jo sværere et misbrug er, jo mere vil det kræve af den misbrugsramte, og jo hårdere vil det være at kæmpe sig ud af. Og er den misbrugsramte din kæreste eller ægtefælle, som du eventuelt har børn med, bør du skride til handling med det samme.

Afvænning og misbrugsbehandling på professionelt misbrugscenter

Det er nemlig meget vigtigt, at man i så vidt omfang som muligt forskåner børn for at vokse op i et misbrugsramt hjem. Ud over hele den økonomiske side af sagen, vil familien lide under den misbrugsramte forælders ændrede adfærd. Hos Behandlingscenter Stien kan den misbrugsramte modtage afvænning, samtidig med, at familien får støttende terapi i et sideløbende forløb.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

By | 2018-11-27T20:13:50+00:00 November 27th, 2018|Misbrugscenter|Comments Off on Få misbruget ud af dit liv efter et ophold på et misbrugscenter

About the Author: