Ryd op og mindsk muligheden for rotter

//Ryd op og mindsk muligheden for rotter

Ryd op og mindsk muligheden for rotter

Rotten er kongen over alle skadedyr og derfor også det eneste, du har pligt til at bekæmpe, da de har stor betydning for vores almene sundhedstilstand. Rotten kan bringe smitte fra andre dyr til mennesker.

Er du i tvivl om vigtigheden om bekæmpelsen af rotter kan du slå den sorte død op i middelalderen hvor omkring 25% af Europa døde af pest. Pesten blev spredt af rotter som dengang levede sammen med menneskerne, der ikke var klar over at de var smittespredere.

Har du mistanke om at du har rotter skal du kontakte kommunen, som sender en rottebekæmper. Det kan f.eks. være rottebekæmpelse i Stevns.

Mindsk muligheden for rotter med oprydning

Selvom det er fuldstændig umuligt at undgå at få rotter på et eller andet tidspunkt, er der flere ting du kan gøre for at mindske at rotterne ser lige netop din grund som en attraktiv bolig. Rotter ser frugtige mørke områder, som den ideelle rede, så det første du skal gøre er at sikre, at du ikke har en masse affald liggende på din grund. Det kan være alt fra en gammel brændestabel til kapilærkasser du normalt bruger til at dyrke tomater i.

Du skal også mindske mulighederne for at de finder mad på din grund eller inde i din bolig. Det betyder konkret at du skal fjerne nedfaldsfrugter og har du en kompostbunke, skal du undgå at smide gamle madrester i, da det tiltrækker rotter.

Rotter spiser alt, som i alt. Fra hunde og kattemad til elinstallationer og gummibolde og de kan bide sig stor set igennem alt. Derfor er det ikke nok at have sin mad i en plastikbøtte. Du skal så vidt muligt ikke have mad i skabe og skuffer, hvis du ved at du har rotter og slet ikke, hvis du ikke er i boligen.

By | 2021-04-06T07:48:08+00:00 april 6th, 2021|rottebekæmpelse|Kommentarer lukket til Ryd op og mindsk muligheden for rotter

About the Author: