Sjov viden om biler!

//Sjov viden om biler!

Sjov viden om biler!

Biler har været en del af menneskets hverdag i over hundrede år, og det medfører naturligvis, at der er sket en del med forandringen af bilens udseende gennem tiden, at der er blevet sat nogle underfundige rekorder med biler, at bilerne har været brugt til spøjse formål, at biler er blevet en besættelse for nogle mennesker…

… og meget, meget mere.

Gennem tiden har der derfor ophobet sig nogle sjove fakta med biler i fokus, og nogle af disse vil vi gennemgå i dette indlæg, som du for eksempel kan bruge som en samtaleåbner, blære dig med ny viden eller slet og ret blive ubrugeligt klogere på emnet “biler”.

Vidste for eksempel, at rekorden for at fjerne en motor i en bil og sætte en ny i blev gjort på blot 42 sekunder? Operationen foregik på en Ford Escort tilbage i 1985.

Har du airbag i din bil? Den er jo til for at redde dit liv dit liv, hvis en farlig situation skulle opstå, men ved du, hvordan en airbag fungerer, og hvor hurtig den rent faktisk er?

Når den udløses, så sker det med en hastighed på nogle gange hele 4500 kilometer i timen i løbet af blot et sekund. Den endelig oppustning sker på kun 40 millisekunder.

Hvor i verden finder man så flest biler målt på antal biler per person? Der er faktisk i hjertet af Europa, nærmere betegnet Luxembourg. Her er der 570 biler for hver 1000 personer.

Hvornår kunne du første gang tegne en forsikring til din bil, en såkaldt førsteversion af en bilforsikring? Det kunne du allerede tilbage i år 1897 i USA.

Trænger du til en ny bil? Så kan du kigge nærmere her på Biltorvet.dk.

Apropos førstegangsting med biler, hvornår tror du så, at den første officielle fartbøde blev uddelt? Den blev givet helt tilbage i 1902.

Da årstallet så hed 1929, kunne man forførste gang tænde for en bilradio i en bil.

 

By | 2018-10-01T10:57:58+00:00 oktober 1st, 2018|biler|Kommentarer lukket til Sjov viden om biler!

About the Author: