Ud med afhængigheden – ind med positiviteten

//Ud med afhængigheden – ind med positiviteten

Ud med afhængigheden – ind med positiviteten

Vi mennesker har nemt ved at danne os et mønster hvori vi fokuserer på det negative. Men det negative bidrager ikke noget konstruktivt til vores liv, i stedet for fremkalder det ofte følelser af depression og angst. For en person der forsøger at komme ud af et stof eller alkoholmisbrug, kan negative tanker gøre det hele værre og gøre det meget sværere at komme af med afhængigheden.

Det er naturligvis muligt at rette op på mange af de dårlige ting der sker i løbet af et liv, kan det være et problem at tænke for meget på alt det negative, især under behandling af et alkoholmisbrug. Hvis misbrugeren derimod gør en indsats for at fokusere positive ting omkring ham eller hende, kan der ske utrolige ting! En positiv tankegang kan øge immuniteten, forbedre helbredet generelt og reducere stress og angst.

Hvis en misbruger fortsætter med at bruge stoffer efter at have lovet dig selv, at det skal stoppe, vil det ofte selvbebrejdende tanker, og stofferne bruges endnu mere for at bekæmpe disse følelser og hermed starter misbruget igen og er svært at kommer ud af. Men jo længere personen er ædru og stolt over situationen, desto nemmere bliver det at komme ud af den negative spiral og tankegang. Derfor er det yderst vigtigt at fokusere på det positive, både under behandling og efterfølgende når behandlingen er overstået.

Selvfølgelig skal misbrugeren anerkende de negative begivenheder, der har været med til at starte stofmisbruget.  Men under behandling af afhængighed lærer man at skubbe det negative ud, at vurdere situationen objektivt, og sikre at negativiteten ikke ødelægger mulighederne for at se fremad.  Under behandling lærer misbrugeren at finde det positive i en masse forskellige situationer.

Kender de en der har et alkohol- eller stofmisbrug og som er klar til at søge hjælp, så besøg https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ allerede i dag.

By | 2019-01-04T00:33:06+00:00 januar 4th, 2019|alkoholbehandling|Kommentarer lukket til Ud med afhængigheden – ind med positiviteten

About the Author: